top of page

Niskan ja pään asennon vaikutus leukanivelten toimintaan

Oletko koskaan ajatellut, että ryhti vaikuttaa myös leukanivelten toimintaan? Kaikki me varmaan tiedetään se perus lysähtänyt asento, selkä pyöristyy, pää kurkottelee eteenpäin kaula pitkänä ja niskan yläosan lihakset kasassa. Noh, meidänhän on kuitenkin nähtävä eteenpäin, jolloin silmät hakevat horisontin ja se on mahdollista vain kallistamalla päätä taaksepäin. Tämä on nyt se kohta, joka rajoittaa alaleuan toimintoja, muuttaa leukanivelten asentoa ja aiheuttaa purentalihasten ja kallonpohjan jännittymistä, koska alaleukaluu siirtyy myös eteenpäin.


Kokeile!


Istu ensin ns. hyvässä ryhdissä ja avaa suuta. Sen jälkeen lysähdä, niin että pää on edessä ja avaa suuta uudelleen. Onko mitään eroa?


Toinen kokeilu. Ota taas ns. hyvä ryhti ja louskuta hampaita kevyesti vastakkain. Mitkä hampaat ottavat yhteen? Ja sitten taas lysähdys ja sama hampaiden kalistelu. Mitkä hampaat nyt ottavat vastakkain?

24 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opettele eriyttämään leuan liikkeet kallosta

Pystytkö liikuttamaan leukaasi eteenpäin (alahampaat ylähampaiden etupuolelle) ilman, että pää liikkuu mukana eteenpäin? Entäs taaksepäin? Tai viemään leukaa molemmille sivuille ilman pään liikkeitä?

Milloin hampaiden kuuluu olla yhdessä?

Tiesitkö, että hampaat ovat toisiaan vasten vain silloin kun pureskellaan ruokaa? Muutoin kun syödessä, ylä- ja alahampaiden välissä on pieni rako ja kieli lepää laakeana lepoasennossaan kitalaessa. M

Kielen lepoasento

Jos olet käynyt minun pöydällä purenta- tai VoiceWell-hoidossa, oletkin jo kuullut minun esittävän tämän kysymyksen. Usein se on aika hankala kysymys ja "kotiläksyksi" annankin havainnointitehtävän; M

bottom of page