top of page
Purentalihashieronta ja VoiceWell

VOICEWELL®

VoiceWell® on terveydenhuoltoon kuuluva, monipuolisesti ihmisen ääntä sekä yleistä hyvinvointia hoitava ja ylläpitävä hoitomuoto. Hoitomenetelminä käytetään hierontaa ja muita manuaalisia hoitotekniikoita.

Tavoitteena on lisätä tietoisuutta omasta äänenkäyttötavastasi, kehostasi ja sen toiminnasta. Olet lämpimästi tervetullut hoitoon purennan alueen sekä äänen pulmissa!

Esiintyykö sinulla joitakin näistä oireista?

Suun kautta hengittäminen

Kielen ja äänentuoton ongelmat

Leuan kiputilat

Kroonista jännitystä ja jäykkyyttä hartioissa / kallonpohjassa

Kuorsaus

Hampaiden jatkuva yhteenpureminen

Hampaiden narskuttelu

Toistuvat päänsäryt

Ruuan / juoman nielemisvaikeudet

Kehon kannattelun / ryhdin ongelmat

"Iso kiitos hoidosta. Koen, että tällainen hengitys- ja äänentuottolihasten huoltaminen on monenlaisille äänityöläisille hyödyllistä ja toki kenelle vain. Lihasten huolto vaikuttaa ääneen, hengitykseen, ryhtiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Aion ehdottomasti tulla uudestaan. Kiitos vielä!"

-Asiakaspalaute-

LEUKANIVEL

Leukanivel on sarana, joka yhdistää leuan kallon ohimoluihin  kummankin korvan edessä. Nivel alkaa toimia joka kerta, kun pureskelet, haukottelet, puhut tai nielet. Leukanivelet ovatkin kehomme käytetyimmät nivelet! Ne eivät voi toimia yksinään vaan molemmat puolet aktivoituvat aina yhdessä. Kun purentaelimistöömme tulee toimintahäiriöitä, ne ilmenevät monesti juuri leukanivelissä ja niitä ympäröivissä kudoksissa.
 

HENGITÄTKÖ SUUN VAI NENÄN KAUTTA?

Kielen toiminnoilla on suuri vaikutus puheeseen sekä hengittämiseen.

Kielen lepoasento on kitalaessa, joka mahdollistaa luonnollisen ja terveen nenähengityksen. Suunpohjassa alahampaiden tasalla makaava kieli aiheuttaa lihaskireyksiä leukaan ja kaulalle. Lisäksi haitallinen suun kautta hengittäminen kuivattaa suun ja nielun limakalvoja. VoiceWell-hoidosta saat myös apua hengityksen toimintoihin.

TUNTUUKO KAULAN ALUEELLA KIREYTTÄ? PALAN TUNNE KURUSSA?

Kaulan ja kurkunpään lihasten hierominen helpottaa lihaskireyksiä ja äänen tuottamista.

Hoidettavia alueita ääntä hoidettaessa ovat ne lihakset ja rakenteet, joilla on välitön yhteys kurkunpään, kielen, purennan ja leukojen toimintoihin. Hoidon avulla vaikutetaan siis erityisesti äänentuottoelimistön toimintaan.

VÄSYYKÖ ÄÄNESI TYÖPÄIVÄN AIKANA?

Äänen väsyminen voi olla seurausta epäedullisesta äänentuottotavasta.

Ääntä voi joutua voimistamaan saadakseen sen kuulumaan paremmin. Pitkään jatkuessaan voimistettu ja puskeva äänentuottotapa saa lihakset kiristymään niin keskivartalossa kuin kaulan ja leuan alueella. Lisäksi se kuormittaa äänihuulia, jolloin ääni alkaa kuulostaa väsyneeltä ja mahdollisesti myös käheältä.

Muita ääntä rasittavia puhetapoja voivat olla huokoinen ja hiljainen ääni, jolloin sen voimistaminen voi tuntua mahdottomalta. Nariseva ääni on myös yleistä, jossa äänihuulet värähtelevät vain osittain toisiaan vasten ja ne kuuluvat poksahduksina eli narinana puheessa.

PUUROUTUUKO PUHE TAI TUNTUUKO SUU JA KASVOJEN ALUE JÄHMEÄLTÄ PUHUESSA?

Artikulaatio voi olla epäselvää ja hankalaa jos leuan ja kasvojen alueella on lihaskireyksiä.

Puheen selkeydellä on merkittävä rooli itsesi ja asiasi esille tuomisessa. Olet varmasti joskus kuunnellut jonkun puhetta, josta ei saa selvää ja puhe kuulostaa muminalta. Ei kiva. Rennolla suulla ja kasvoilla on mukavampi puhua!

bottom of page