top of page

VOICEWELL®

Narskutteletko tai kiristeletkö hampaitasi öisin, päiväaikaan tai kenties molempina ajankohtina? Onko pää aamuisin kipeä ja kosketusarka? Entä onko suun avaamisessa tai sulkemissa ongelmia? Nielemisongelmaa? Palan tunnetta kurkussa?

 

VoiceWell® on terveydenhuoltoon kuuluva, monipuolisesti ihmisen ääntä sekä yleistä hyvinvointia hoitava ja ylläpitävä hoitomuoto. Hoitomenetelminä käytetään hierontaa ja muita manuaalisia hoitotekniikoita.

Tavoitteena on lisätä tietoisuutta omasta äänenkäyttötavastasi, kehostasi ja sen toiminnasta. Olet lämpimästi tervetullut hoitoon purennan alueen sekä äänen pulmissa!

Väsyykö äänesi työpäivän aikana?

Äänen väsyminen voi olla seurausta epäedullisesta äänentuottotavasta.

Ääntä voi joutua voimistamaan saadakseen sen kuulumaan paremmin. Pitkään jatkuessaan voimistettu ja puskeva äänentuottotapa saa lihakset kiristymään niin keskivartalossa kuin kaulan ja leuan alueella. Lisäksi se kuormittaa äänihuulia, jolloin ääni alkaa kuulostaa väsyneeltä ja mahdollisesti myös käheältä.

Muita ääntä rasittavia puhetapoja voivat olla huokoinen ja hiljainen ääni, jolloin sen voimistaminen voi tuntua mahdottomalta. Nariseva ääni on myös yleistä, jossa äänihuulet värähtelevät vain osittain toisiaan vasten ja ne kuuluvat poksahduksina eli narinana puheessa.

Tuntuuko kaulan alueella kireyttä? Palan tunne kurkussa?

Kaulan ja kurkunpään lihasten hierominen helpottaa lihaskireyksiä ja äänen tuottamista.

Hoidettavia alueita ääntä hoidettaessa ovat ne lihakset ja rakenteet, joilla on välitön yhteys kurkunpään, kielen, purennan ja leukojen toimintoihin. Hoidon avulla vaikutetaan siis erityisesti äänentuottoelimistön toimintaan.

Puuroutuuko puhe tai tuntuuko suu ja kasvojen alue puhuessa jähmeältä?

Artikulaatio voi olla epäselvää ja hankalaa jos leuan ja kasvojen alueella on lihaskireyksiä.

Puheen selkeydellä on merkittävä rooli itsesi ja asiasi esille tuomisessa. Olet varmasti joskus kuunnellut jonkun puhetta, josta ei saa selvää ja puhe kuulostaa muminalta. Ei kiva. Rennolla suulla ja kasvoilla on mukavampi puhua!

Hengitätkö suun vai nenän kautta?

Kielen toiminnoilla on suuri vaikutus puheeseen sekä hengittämiseen.

Kielen lepoasento on kitalaessa, joka mahdollistaa luonnollisen ja terveen nenähengityksen. Suunpohjassa alahampaiden tasalla makaava kieli aiheuttaa lihaskireyksiä leukaan ja kaulalle. Lisäksi haitallinen suun kautta hengittäminen kuivattaa suun ja nielun limakalvoja. VoiceWell-hoidosta saat myös apua hengityksen toimintoihin.

bottom of page