top of page

Kielen lepoasento

Jos olet käynyt minun pöydällä purenta- tai VoiceWell-hoidossa, oletkin jo kuullut minun esittävän tämän kysymyksen. Usein se on aika hankala kysymys ja "kotiläksyksi" annankin havainnointitehtävän;


Makaako kieli suunpohjassa alahampaiden välissä, killuuko se ihan missä sattuu vai onko se kiinni kitalaessa rentona omalla paikallaan?


Jos kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa kuulostaa tutuimmalta, kielen toimintaa pitää tietoisesti treenata ja opettaa uuteen asentoon kitalaessa.


Kielen lepoasennon löytämisen jälkeen mitä todennäköisimmin nenähengityskin alkaa sujua paremmin ja suukaan ei enää kuivu suuhengittämisestä.


Kielen asennolla on myös ulkoinen seikka. Suunpohjassa makaava kieli tekee nimittäin leukalinjaan kaksoisleuan. Sen lisäksi se tuo turhaa jännitystä suunpohjan ja kielen lihaksille. Kun kieli on omalla paikallaan kitalaessa, myös kaksoisleuka pienenee 😉 Kokeile ja huomaa ero!

54 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opettele eriyttämään leuan liikkeet kallosta

Pystytkö liikuttamaan leukaasi eteenpäin (alahampaat ylähampaiden etupuolelle) ilman, että pää liikkuu mukana eteenpäin? Entäs taaksepäin? Tai viemään leukaa molemmille sivuille ilman pään liikkeitä?

Milloin hampaiden kuuluu olla yhdessä?

Tiesitkö, että hampaat ovat toisiaan vasten vain silloin kun pureskellaan ruokaa? Muutoin kun syödessä, ylä- ja alahampaiden välissä on pieni rako ja kieli lepää laakeana lepoasennossaan kitalaessa. M

bottom of page