top of page

Opettele eriyttämään leuan liikkeet kallosta

Pystytkö liikuttamaan leukaasi eteenpäin (alahampaat ylähampaiden etupuolelle) ilman, että pää liikkuu mukana eteenpäin? Entäs taaksepäin? Tai viemään leukaa molemmille sivuille ilman pään liikkeitä?


Jos et, opettele eriyttämään leuan liikkeet kallosta, vaikka ne ovatkin “samaa pakettia”. Kolmantena elementtinä tähän tulee vielä kielen liikkeiden ja lepoasennon hallinta.


Tämä kaikki on hyvää harjoitusta niin leukanivelille kuin motorista oppimista aivoillekin. Tämä tarkoittaa sitä, että liikettä toistetaan niin monta kertaa, että se ei vaadi enää aivojen tietoista koordinointia. Kuulostaa varmasti isolta prokkikselta, eikä kaikkea tarvitse muuttaa kerralla. Pienillä teoilla eteenpäin!


Ota leuan liikesuuntaharjoitteet osaksi esimerkiksi hammaspesurutiinia. Tai miksi et kokeilisi nyt samantien? 😉

53 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Milloin hampaiden kuuluu olla yhdessä?

Tiesitkö, että hampaat ovat toisiaan vasten vain silloin kun pureskellaan ruokaa? Muutoin kun syödessä, ylä- ja alahampaiden välissä on pieni rako ja kieli lepää laakeana lepoasennossaan kitalaessa. M

Kielen lepoasento

Jos olet käynyt minun pöydällä purenta- tai VoiceWell-hoidossa, oletkin jo kuullut minun esittävän tämän kysymyksen. Usein se on aika hankala kysymys ja "kotiläksyksi" annankin havainnointitehtävän; M

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page