top of page

Ongelmia nielemisessä?

Onko sinulla tullut sellaista tunnetta jossain vaiheessa, että vaikka kuinka yrität nielaista esimerkiksi ruokailun yhteydessä niin se ei onnistu tai se tuntuu todella hankalalta? Se voi myös säikäyttää ja pelästyttää, että mitäs tämä tämmöinen on ja vaikeus nielaista jatkuu useamman kerran kun nielemistä on alkanut pelkäämään. Tähän voi liittyä myös palan tunne kurkussa.


Kun nielaiset, kielen takaosa nousee kitalakea vasten, kurkunpäässä kurkunkansi laskeutuu, jotta ruokapala/juoma ei kulkeudu henkitorveen ja kurkunpää nousee ylös. Nielaisun päätyttyä kurkunpää laskeutuu alas ja kurkunkansi avautuu vapauttaen taas hapen kulun henkitorveen. Monta asiaa siis tapahtuu ennen kuin ruoka tai juoma on saatu alas.


Tuo edellä mainittu tapahtumasarja voi siis joskus hankaloitua kurkunpään ja kieluluuta liikuttavien lihasten kireydestä johtuen. Miksi ne sitten ovat kiristyneet, niin syitä voi olla esimerkiksi työläs puhetapa, laulaminen, pitkään jatkunut yskiminen esim. flunssassa. Leuan jännittäminen tai ihan vain yleinen jännitystila kehossa. Tätä nielemisen ongelmaa sekä muita purennan alueen pulmia voidaan hoitaa VoiceWell-hoidossa. Tervetuloa tutustumaan!

28 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opettele eriyttämään leuan liikkeet kallosta

Pystytkö liikuttamaan leukaasi eteenpäin (alahampaat ylähampaiden etupuolelle) ilman, että pää liikkuu mukana eteenpäin? Entäs taaksepäin? Tai viemään leukaa molemmille sivuille ilman pään liikkeitä?

Kielen lepoasento

Jos olet käynyt minun pöydällä purenta- tai VoiceWell-hoidossa, oletkin jo kuullut minun esittävän tämän kysymyksen. Usein se on aika hankala kysymys ja "kotiläksyksi" annankin havainnointitehtävän; M

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page