top of page

Milloin hampaiden kuuluu olla yhdessä?

Tiesitkö, että hampaat ovat toisiaan vasten vain silloin kun pureskellaan ruokaa? Muutoin kun syödessä, ylä- ja alahampaiden välissä on pieni rako ja kieli lepää laakeana lepoasennossaan kitalaessa. Myös silloin kun suu on kiinni ja huulet ovat yhdessä, hampaiden väliin jää pieni tila.


Kokeile! Puhalla huulien välistä hieman ilmaa ulos ja sen jälkeen nielaise. Noin. Kieli on lepoasennossaan, leuka on rentona ja hampaiden väliin jäi tilaa. Toimiko?

32 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opettele eriyttämään leuan liikkeet kallosta

Pystytkö liikuttamaan leukaasi eteenpäin (alahampaat ylähampaiden etupuolelle) ilman, että pää liikkuu mukana eteenpäin? Entäs taaksepäin? Tai viemään leukaa molemmille sivuille ilman pään liikkeitä?

Kielen lepoasento

Jos olet käynyt minun pöydällä purenta- tai VoiceWell-hoidossa, oletkin jo kuullut minun esittävän tämän kysymyksen. Usein se on aika hankala kysymys ja "kotiläksyksi" annankin havainnointitehtävän; M

Niskan ja pään asennon vaikutus leukanivelten toimintaan

Oletko koskaan ajatellut, että ryhti vaikuttaa myös leukanivelten toimintaan? Kaikki me varmaan tiedetään se perus lysähtänyt asento, selkä pyöristyy, pää kurkottelee eteenpäin kaula pitkänä ja niskan

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page