top of page

Ajatuksia stressistä


Puhun asiakkaiden kanssa paljon stressistä ja siitä kuinka hankalaa sen alkulähdettä on yleensä selvittää. Puhumattakaan siitä kuinka sitä vyyhtiä lähtisi purkamaan. Oletko koskaan kokeillut ihan todella pysähtyä ajatuksen kanssa miettimään mitä sinun elämään kuuluu juuri nyt? Mitä sinulle itsellesi kuuluu? Vai onko stressi vain hetkellinen toteamus "tässä nyt on vähän kaikkee" ja sen jälkeen jatketaan täysillä pakertamista?


Kiireen tuntu ja stressi lisää adrenaliinin ja kortisolin määrää elimistössämme, jotka saa parasympaattisen hermoston yliaktiiviseksi. Rauhoittuminen on vaikeaa ja em. hormonit saavat aikaan kehon tärkeitä alueita suojaavien lihasten kiristymisen, kuten vatsan alue, kurkku/kaula ja niska/hartiat.


Keho ei osaa eritellä "uhan" laatua. Sama stressireaktio tapahtuu, kun esimerkiksi töissä deadline puskee päälle ja pomokin odottaa tuloksia, anoppi on tulossa kylään, olet jäämässä auton alle tai sinua uhataan veitsellä. Yhtäkaikki, keho haluaa hakeutua turvalliseen elimiä suojaavaan kippuraan.


Muistetaan ottaa niitä pieniä tai suuria rauhoittumisen hetkiä itsellemme ja kysyä myös silloin tällöin itseltämme "miten mulla oikeastaan menee".

31 katselukertaa0 kommenttia

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page